Правителството прие Пакет Разширяване“, включващ всички условия на страната ни

...
Правителството прие Пакет Разширяване“, включващ всички условия на страната ни
Коментари Харесай

Захариева: България ще подкрепи Северна Македония за ЕС

Правителството одобри Пакет „ Разширяване “, включващ всички условия на страната ни към Северна Македония. Разделянето на двете страни – Албания и Северна Македония е неточност. Българското държавно управление, признавайки първа новата страна Северна Македония, постоянно поредно е подкрепяла интеграцията на страната и участието им в Европейски Съюз.
Това съобщи вицепремиерът и министърът на външните работи Екатерина Захариева на брифинг след съвещание на Министерски съвет.

" Днес Министерски съвет одобри позиция към Северна Македония, която набелязва междинни и крайни цели. Ще настояваме Северна Македония да признае, че няма малцинствена група в България. Искаме още да се заявява, че се се извършва договорът с България, както и да се оправдават жертвите на Югославския режим. Искаме да се отстранен текстове от табели и монументи, които насаждат ненавист към България. Трябва да се подменят табелите върху паметниците на българските исторически персони. Политически фигури и държавни институции в Северна Македония би трябвало да съблюдава тези неща. Медиите, които се финансират от държавния бюджет не би трябвало да насаждат ненавист към българите. Важно е да стартират договаряния сред двете страни, в този момент са ясно и в детайли написани ", разкри министър Захариева.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР