Правителството прие Отчет за изпълнението на Националната статистическа програма и

...
Правителството прие Отчет за изпълнението на Националната статистическа програма и
Коментари Харесай

НСИ пак ще ни преброява през 2021-ва

Правителството одобри Отчет за осъществяването на Националната статистическа стратегия и за активността на Националния статистически институт (НСИ) през 2018 година, и както и стратегия за 2019 година.

През миналата година Национален статистически институт започва подготовката и обезпечаването на нужните условия за сполучливото протичане на преброяването на популацията и жилищния фонд в Република България през 2021 година, в това число посредством създаване на план на народен закон.

През 2018 година Национален статистически институт реализира 267 статистически проучвания, като за първи път бяха оповестени данни за „ Районни отоплителни и охладителни системи “, компютърната осигуреност, даването на достъп до Интернет и съществуването на зали за представления в читалищата. Наред с това Национален статистически институт сложи като приоритет повишението на осведомителната сигурност и внедряването на Система за ръководство на сигурността според ISO/IEC 27001. През 2018 година Национален статистически институт организира образования, предопределени за млади статистици, от страни от Европейската политика за добросъседство и Балканския район.

Съгласно програмата на Национален статистически институт за 2019 година ще бъдат извършени 271 проучвания, измежду които се открояват нови статистически данни за сметки за дотациите и прехвърлянията за околната среда и наблюдаване на структурата на заплатите. Същевременно институтът ще продължи присъединяване си в разнообразни планове на Европейска комисия като наблюдаване на работната мощ, поддръжка за възстановяване на статистиката за престъпността, национални сметки и платежен баланс, Програма за европейски съпоставения 2019 година, определяне на нови показатели на произвеждане в услугите и търговията, възстановяване на краткосрочната бизнес статистика.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР