Правителството прие отчет на Плана за действие за 2018 г.

...
Правителството прие отчет на Плана за действие за 2018 г.
Коментари Харесай

Изпълнението на 35 цели е заложено в новия План за действие по стратегията в областта на миграцията

Правителството одобри доклад на Плана за деяние за 2018 година за осъществяване на Националната тактика в региона на миграцията, убежището и интеграцията 2015 - 2020 година, оповестиха от държавната пресслужба.

Отчетът е в сходство със заложените в Стратегията условия. В него се показва, че от 44 написани действия са изпълнени 43, а една се предлага да премине в Плана за деяние за 2019 година, заради заложени ограничения с по-дълъг период за осъществяване. Десет от изпълнените действия за отчетния интервал са били особено ориентирани към интеграцията на лица с интернационална протекция в Република България.

На държавното съвещание беше утвърден и Планът за деяние за 2019 година за осъществяване на Националната тактика. Планът включва стратегически цели и действия за осъществяване по предпочитаните политики, заложени в Стратегията, които са от компетентността на всички ангажирани институции. Финансирането е от държавния бюджет посредством бюджетите на съответните институции, както и от финансовите принадлежности на Европейския съюз и други интернационалните донорски стратегии. Предвижда се осъществяването на 35 стратегически цели, като 11 от тях са особено ориентирани към интеграцията на лицата с интернационална протекция в Република България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР