Правителството прие нова Методика за определяне на линията на бедност

...
Правителството прие нова Методика за определяне на линията на бедност
Коментари Харесай

Одобрена е Методика за определяне на линията на бедност за страната

Правителството одобри нова Методика за установяване на линията на беднотия за страната. С документа се оферират промени, произлизащи от промяната в политиките за правата на хората с увреждания. Те се постановат предвид на нуждата от основаване на по-прецизна и детайлна нормативна уредба и обезпечаване на финансова резистентност при даване на обществените помощи за хората с увреждания.

Съгласно новата методика линията на беднотия се дефинира от проучването „ Статистика на приходите и изискванията на живот “ SILC за предходната година и се индексира с показателя на цените за дребната по състав кошница на годишна база. С приемането на новия нормативен документ се основава резистентност на политиката за финансова поддръжка за хората с увреждания, като се изключва опцията за намаление размера на линията на беднотия на страната. Това е в сходство с провежданата политика на държавното управление за увеличение на степента на отбрана на уязвимите групи от българските жители.

Линията на беднотия се употребява при създаване на държавната политика в региона на приходите и виталното ниво, при установяване на съответни ограничения за обществена отбрана и е база за установяване на размера на финансовата поддръжка за хората с увреждания. Размерът на линията на беднотия се дефинира годишно до 31 август с решение на Министерския съвет по предложение на министъра на труда и обществената политика.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР