Правителството прие Наредба за критериите за определяне на университетски болници.

...
Правителството прие Наредба за критериите за определяне на университетски болници.
Коментари Харесай

Приета е Наредба за критериите за определяне на университетски болници

Правителството одобри Наредба за критериите за установяване на академични лечебни заведения. Целта е да бъдат основани ясни критерии, въз основата на които да се дефинира кои от лечебните заведения или техни клиники или отделения да придобият правата на академични болници/клиники или отделения за периода на утвърждението.

За академични ще бъдат определяни единствено структури, които действително са обвързани с университет и надлежно с образованието на студенти, специализанти и докторанти и с реализирането на научна активност в по- огромна степен от останалите лечебни заведения, получили утвърждение от министъра на опазването на здравето за образование на студенти и специализанти.

Като критерии за установяване на лечебни заведения или техни клиники/отделения за академични са заложени справедливи условия, които демонстрират обвързаността на съответната болница или клиника/отделение с образованието на студенти и специализанти и с реализирането на научна активност - избран най-малък % от лекарския състав да заема академична длъжност; през последните 2 години избран най-малък % от студентите да са провеждали практическата си подготовка в болницата; избран най-малък % от лекарските длъжности да са за лекари-специализанти. В плана е очакван също избран най-малък брой докторанти да организират образованието и изследователската си активност в лечебното заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР