Правителството прие наредба, с която се транспонира основна част от

...
Правителството прие наредба, с която се транспонира основна част от
Коментари Харесай

Промени в нормативни актове ограничават емисиите от горивни инсталации


Правителството одобри разпоредба, с която се транспонира съществена част от условията на инструкция за ограничение на излъчванията във въздуха на избрани замърсители, изпускани от междинни горивни съоръжения. С измененията се понижават рисковете за здравето на индивида и околната среда от излъчванията на серен диоксид, азотни оксиди и прахуляк. Това ще докара до понижаване на общите годишни излъчвания на серен диоксид и азотни оксиди, според Националната стратегия за понижаване на общите годишни излъчвания на серен диоксид, азотни оксиди, летливи органични съединения и амоняк в атмосферния въздух.

Изменя се също Тарифата за таксите, събирани в системата на Министерството на околната среда и водите и се вкарват нови за вписване на междинни горивни съоръжения, оповестиха от държавния пресцентър.

Променя се и Наредбата за правила за възможни излъчвания на серен диоксид, азотни оксиди и прахуляк, изпускани в атмосферата от огромни горивни съоръжения, с което се реализира сходство с европейското законодателство.

С изменение в Наредбата за условията за качеството на течните горива, изискванията, реда и метода за техния надзор, се вкарва нов период за докладване пред Европейска комисия, което е по отношение на условията на европейска инструкция.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР