Правителството прие на днешното си заседание постановление за изменение и

...
Правителството прие на днешното си заседание постановление за изменение и
Коментари Харесай

Чиновниците ще могат да работят на две места

Правителството одобри на днешното си съвещание разпореждане за изменение и допълнение на нормативни актове в региона на държавната работа и чиновниците в държавната администрация. Промените са подхванати заради промени в законодателството и имат за цел да допринесат за поддържането на настояща информация за длъжностите във всяка администрация, както и да регламентират използването на механизми за гъвкави условия на труд и кариерно развиване.

Предвижда се експертните длъжности в региона на осведомителните технологии да се заемат и по трудово правно отношение. Така ще се подобрят опциите за привличане на експерти от бизнес организациите. Въвеждат се и общовалидни критерии за установяване на основни длъжности, което ще разреши да се осъществя механизма за последователност в администрацията.

В наредбата за служебното състояние на държавните чиновници се уреждат детайли на процедурата, обвързвана с опцията за работа в две администрации при ненапълно работно време, което ще усъвършенства опциите на дребни администрации да назначават нужните им квалифицирани специалисти.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР