Правителството прие мерки за помощ на засегнатите от наводненията места

...
Правителството прие мерки за помощ на засегнатите от наводненията места
Коментари Харесай

Демерджиев: Настаняваме хората без покрив във временни жилища

Правителството одобри ограничения за помощ на засегнатите от наводненията места в Карловско на днешното си съвещание, разгласи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев на брифинг.

Големият проблем в бедстващите селища е по какъв начин да се настанят хората в жилища. 7 са изцяло разрушени, 60 са необитаеми 40 са отчасти повредени. От Министерство на защитата са дали обещание да дават контейнери, годни за живеене, даже в есенно зимния интервал. Това ще са краткотрайни жилища за всеки, който има предпочитание, които предоставят цивилизовани условия за живот, изясни Демерджиев. 

Природната буря направи съществени повреди на общинската инфраструктура и домовете на хората, съобщи кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

След диалозите с министрите, сме обнадеждени, че ще получим помощ, с цел да възстановим пътната инфраструкура, с цел да получим финансиране. Ще получим средства за строителни материали, с цел да възвръщат хората своите домове, добави синият кмет.

Общинска пътна мрежа е развалена, както и учебни заведения и детски градини, само че не слагаме под въпрос започването на образователната година. Въпросът с настаняването на хората б, ез домове или опустошения следва да стане ясно, дали желаят да са настанени във краткотрайни къщи или хотели – този въпрос ще изясним следващата седмица, 

Колко ще коства помощта? Приблизителните размери на помощта са субективни, занапред ще стане ясна, съобщи вицепремиерът. На базата на тоя размер ще се получат и съответните помощи.  

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР