Правителството прие изменения и допълнения в Наредбата за условията и

...
Правителството прие изменения и допълнения в Наредбата за условията и
Коментари Харесай

Приети са промени в Наредбата за условията и реда за съставяне на списък на медицинските изделия

Правителството одобри промени и допълнения в Наредбата за изискванията и реда за сформиране на лист на медицинските произведения по член 30а от Закона за медицинските произведения и за установяване на цената, до която те се заплащат.

С измененията се вкарват условия и ред за установяване цената на медицинските произведения, високоспециализираните апарати/уреди за самостоятелна приложимост от обсега на Наредба № 2 от 2019 година за медицинските и други услуги и за реда и изискванията за тяхното одобрение, прилагане и възнаграждение, оповестиха от държавната пресслужба.

Измененията се постановат заради прекосяването на тази активност от Център „ Фонд за лекуване на деца “ към Националната здравноосигурителна каса от 01.04.2019 година

С плана се предлага да се сътвори уредба, касаеща определянето на цената на медицинските произведения, високоспециализираните апарати/уреди за самостоятелна приложимост, прилагани в хода на лекуването на пациентите.

С смяната ще се уреди методът на остойностяване на посочената група артикули, което ще улесни институциите, осигуряващи финансирането, изпълнителите на здравна помощ и пациентите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР