Правителството прие изменение на Наредбата за администриране на нередности по

...
Правителството прие изменение на Наредбата за администриране на нередности по
Коментари Харесай

Правителството иска по-бързи проверки за измами с европари


Правителството одобри изменение на Наредбата за администриране на нередности по Европейските структурни и капиталови фондове, оповестява държавната пресслужба.

Нов скандал с ремонта на Графа, поради промяна на подложката на трамвайните релси Прокуратурата проверява Джи Пи груп за пране на пари
Целта е редуциране на периода по член 10, алинея 3 от Наредбата, според който избраният тримесечен период за привършване на инспекциите по сигнали за нередности може да се удължава до три месеца.

Промяната е подбудена от изработен разбор, че увеличение на броя на подадените сигнали за нередности би довело до закъснение на темпа на осъществяването на стратегиите. По тази причина срокът по наредбата се редуцира от 3 месеца на 45 дни.

В последните седмици тематиката за вярното консумиране на евросредства стана съществена след ареста на публицисти от "Биволъ " по тяхно следствие. Аферата гръмна, откакто стана ясно, че следствието касае унищожаването на документи.

Малко по-късно от ДАНС оповестиха, че стартират инспекция по случая, а по-късно прокуратурата запорира и блокира парични преводи на стойност към 14 млн. евро на компании и търговци към строителната компания "Джи Пи Груп ".

Около компанията се развихри скандал и с ремонта на столичната ул. "Граф Игнатиев " и площада пред храма "Свети Седмочисленици ". Въпреки декларираното от локалната власт, че няма нарушаване в осъществяване на поръчката, стана ясно, че нередности въпреки всичко са установени.

В същото време министър председателят Бойко Борисов разпореди частната компания да бъде оттеглена от всички публични поръчки. Само ден по-късно от компанията оповестиха, че се отхвърлят от две извоювани публични поръчки и се заканиха да търсят правата си в съда за това, че са "сатанизирани ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР