Правителството прие допълнително увеличение на стандарта за финансиране на библиотеките

...
Правителството прие допълнително увеличение на стандарта за финансиране на библиотеките
Коментари Харесай

Вдигат заплатите в регионалните библиотеки с 15%

Правителството одобри в допълнение нарастване на стандарта за финансиране на библиотеките с районен темперамент през 2021 година, съобщи Фрогнюз.

По този метод от началото на новата година ще се обезпечи нарастване с 15 % на възнагражденията на заетите в този бранш, по отношение на възнагражденията им за актуалната година. Необходимите средства за това са в размер на 1 022,8 хиляди лева и ще се обезпечат за сметка на плануваните разноски по централния бюджет за 2021 година

С нарастването на стандарта ще се усъвършенства персоналната ангажираност на работещите в тази област информацията от библиотеките да доближи до оптимален брой консуматори, както и ще спомогне за оцеляването на библиотечния бранш в новата среда, оповестява пресслужбата на държавното управление.

От Министерски съвет означават, че с цел да продължат да задоволяват потребностите от информация на своите читатели, в изискванията на изключителната епидемиологична конюнктура, библиотеките пренастройват доста от дейностите си, работят за ускорено дигитализиране на фондовете, за основаване на лични масиви от електронна информация и за предлагането на електронно наличие с далечен достъп.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР