Правителството прие Доклад за напредъка на администрациите при публикуването на

...
Правителството прие Доклад за напредъка на администрациите при публикуването на
Коментари Харесай

Правителството отчете напредъка на Портала за отворени данни

Правителството одобри Доклад за напредъка на администрациите при публикуването на данни в отворен формат. Целта е да има по-голяма бистрота на процесите, които са свързани с достъп до социална информация и следене на осъществяването на отговорностите на административните структури.

От 15 февруари администрациите разгласяват наборите от данни на новоизградения Портал за отворени данни на Република България. На него са трансферирани профилите на админите модератори на записаните организации, както и оповестените в отворен формат данни. В новия портал са трансферирани само данните, оповестени в отворен формат.

От основаването на Портала за отворени данни през ноември 2014 година до неговото прекачване през февруари 2019 година на http://old.opendala.government.bg са основани 501 профила и са оповестени общо 8 927 набора от данни от 444 организации от публичния бранш.

Всяка година Министерският съвет приема Списък с набори от данни по предпочитани области, които да се разгласяват в отворен формат на Портала за отворени данни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР