Правителството прие Доклад за дейността на Координационния съвет по концесиите

...
Правителството прие Доклад за дейността на Координационния съвет по концесиите
Коментари Харесай

Одобрен е Докладът за дейността на Координационния съвет по концесиите през 2018 г.


Правителството одобри Доклад за активността на Координационния съвет по концесиите през 2018 година

Координационният съвет по концесиите е основан със Закона за концесиите за обезпечаването на единна и координирана държавна политика в региона на концесиите. Съветът включва представители на всички министерства, на Националното съдружие на общините в Република България, както и на органи с функционалности в региона на концесиите, като ръководител на Съвета е заместител министър-председателят по икономическата и демографската политика. Съветът реализира активността си в сходство с наредбите на член 38, алинея 1 от ЗК, се споделя в известие на държавния пресцентър.

Дейността на Координационния съвет през 2018 година е в сходство с условията на ЗК и в осъществяване на целите, задачите и ограниченията, избрани в Националната тактика за развиване на концесиите в Република България за интервала 2018 - 2027 година Съветът действа като ефикасен орган, който посредством своята активност обезпечава осъществяването посредством концесия на значими и нужни за обществото планове по целите, избрани в националната тактика.

През отчетната година Координационният съвет сътвори нужните организационни условия за реализиране на активността си и за експертното му подкрепяне. Организира създаването, провеждането на публични съвещания и съгласуването, както и в осъществяване на член 38, алинея 1, т. 1 от ЗК одобри Националната тактика за развиване на концесиите в Република България за интервала 2018 - 2027 година Стратегията е утвърдена от Министерския съвет на 20 юни 2018 година Координационният съвет също по този начин провежда създаването на план на План за деяние за държавните концесии за интервала до края на сегашния програмен интервал.

През 2018 година Координационният съвет реализира активността си в сходство с правилата за гласност и бистрота. В Информационния раздел на Националния концесионен указател са оповестени преписи-извлечения от протоколите от извършените съвещания с признатите решения и признатите насоки за премахване на систематични проблеми.

През 2019 година Координационният съвет ще продължи да реализира настояща активност в сходство с функционалностите, избрани в ЗК, както и съгласно целите, задачите и ограниченията на Стратегията. Ще бъде проведено и създаването на Доклад за положението на концесиите през 2018 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР