Правителството прие Днес Отчет за изпълнението на Националната статистическа програма

...
Правителството прие Днес Отчет за изпълнението на Националната статистическа програма
Коментари Харесай

НСИ осъществи 257 статистически изследвания и дейности за 2017 г.

Правителството одобри Днес Отчет за осъществяването на Националната статистическа стратегия и за активността на Националния статистически институт (НСИ) през 2017 година и стратегия за 2018 година.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.

През миналата година Национален статистически институт реализира общо 257 статистически проучвания и действия като редуцира периодите за произвеждане и разпространяване на данните до крайните консуматори.

Въведе електронни въпросници и особено създадени уеббазирани приложения за статистически проучвания в разнообразни области, което доста увеличи качеството и усъвършенства шерването на информацията.

За първи път бяха показани „ Макроикономическа статистика - Финансова статистика и нефинансови национални сметки “, уеббазирано приложение „ Лечебни и здравни заведения “, данни за цените на природния газ и електрическата енергия за битови и крайни небитови клиенти, тримесечни показатели на цените на „ Юридически и счетоводни дейности; консултантски действия в региона на ръководството “ и други.

Включени са нови проучвания и действия за 2018 г„ измежду които пилотно проучване за насилието, основано на сексуален симптом, анонимизирани данни за научни и проучвателен цели, създаване на система от статистически знаци „ Цели за стабилно развиване 2030 “, Статистика на цените, Показатели за недвижимите парцели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР