Правителството прие актуализиран план за цифрова свързаност "Свързана България". Документът

...
Правителството прие актуализиран план за цифрова свързаност "Свързана България". Документът
Коментари Харесай

Правителството актуализира плана си за цифровизация

Правителството одобри обновен проект за цифрова съгласуваност "Свързана България ". Документът обрисува стъпките за обезпечаване на цифрова инфраструктура, която да дава разнородни услуги.

Мерките плануват да се усъвършенства достъпа до високоскоростен интернет в по-слабо обитаемоте райони и развиване на високоскоростния мобилен интернет в страната.

От основно значение за цифровизацията на българската стопанска система и публични услуги ще бъдат вложенията за въвеждане на мобилни мрежи от пето потомство. В проекта е посочена нуждата от целенасочени вложения в софтуерно развиване, довеждане докрай на нужната инфраструктура и обезпечена мрежова и осведомителна сигурност.

Актуализираната политика в региона на електронните известия има за цел да обезпечи даването на модерни и качествени електронни съобщителни услуги, като сътвори условия за развиване на конкурентен пазар като част от вътрешния пазар в Европейски Съюз.

Приоритети са разгръщането и потреблението на мрежи с доста огромен потенциал, даването на услуги от пето потомство, ефикасна и устойчива конкуренция, сигурност на мрежите и услугите, както и преимущества за крайните ползватели, в това число равносилен достъп до услугите на хората с увреждания.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР