Правителството прекрати процедурата за концесия на летището в Пловдив по

...
Правителството прекрати процедурата за концесия на летището в Пловдив по
Коментари Харесай

Правителството прекрати процедурата за концесия на летището в Пловдив

Правителството приключи процедурата за концесия на летището в Пловдив по предложение на транспортния министър Росен Желязков. До решението на кабинета се стигна, откакто консорциума сред " Хайнан " и " Пловдив Еърпорт Инвест " разгласи, че няма да има опция да подписа концесионния контракт, макар че завоюва процедурата.

За отхвърли на китайския конгломерат се разбра още през юли. Тогава от консорциума оповестиха, че няма да съумеят да приключат с вътрешните си утвърждения на бъдещата договорка.

Новият закон за концесиите, който беше признат след откриването на процедурата през 2016 година, дава опция на Министерския съвет да реши независимо дали да предложи на класирания на второ място участник в процедурата да подписа концесионния контракт.

Вторият кандидат за летището беше " Консорциум Летище Пловдив ", формиран от " Тракия икономическа зона " и автотранспортната ПИМК, които завоюваха концесията на интермодалния терминал край града. Установено е обаче основна разлика в офертите на двата консорциума.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР