Правителството предостави за ползване безвъзмездно имот - частна държавна собственост

...
Правителството предостави за ползване безвъзмездно имот - частна държавна собственост
Коментари Харесай

Правителството се разпореди с имоти

Правителството даде за прилагане безплатно парцел - частна държавна благосъстоятелност на Сдружение с нестопанска цел „ Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите “.

Имотът е с повърхност 118,40 кв. м и се намира на ул. „ Дрин “ № 31 в гр. Варна, оповестиха от държавната пресслужба.

В него сдружението ще реализира организационна, обществена, здравна и военнопатриотична активност. Срокът за прилагане е 10 години.

Имот, употребен от Професионална гимназия-гр. Кубрат, се афишира от обществена за частна държавна благосъстоятелност и се трансферира на Община Кубрат. Теренът и постройките в него са били ръководени от Министерството на образованието и науката като принципал на образователното заведение, което е оповестено за общинско. Общината разполага с финансов запас за ръководството и поддържането на парцела, като не са нужни спомагателни средства от държавния бюджет.

Община Перник получава правото на благосъстоятелност върху 25 независими обекти и елементи от независими обекти - държавна благосъстоятелност, за реализиране на административната й активност. Имотите, до момента в ръководство на регионалния шеф на Област Перник, се намират в град Перник и от години се употребяват за осъществяване функционалностите на общинската администрация по силата на споразумителни протоколи.

С смяната дефинитивно се урежда статутът на всички независими обекти в обществената административна постройка, с което ще бъдат уредени и отговорностите и рискът по ръководството на съответната част от нея, поддръжката и издръжката й, както и разноските за главните поправки.

Община Велинград получава правото на благосъстоятелност върху аграрен парцел в м. „ Нежовица “ за обслужващ път за парцел в същата околност и осем терена в землището на с. Пашови за отклоняване от път Аврамово - Рохлева - Биркова - Кръстава за село Кандъови. Имотите съставляват частна държавна благосъстоятелност.

Община Ловеч ще построи „ Център за грижа за лица с психологични разстройства “ с потенциал петнадесет места, който ще бъде финансиран по процедура „ Подкрепа за деинституционализация на обществените услуги за възрастни и хора с увреждания” на Оперативна стратегия “Региони в растеж” 2014-2020 година

За задачата на плана, по решение на държавното управление статутът на парцела, в който ще бъде издигнат центърът, се трансформира от обществена на частна държавна благосъстоятелност и се дава безплатно на общината. Имотът се намира на ул. „ Александър I Батенберг “ № 22 в града и включва две здания с обща повърхност 499 кв. м. До в този момент той е бил в ръководство на Държавната психиатрична болница, само че нуждата от него за лечебното заведение е отпаднала.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР