Правителството предостави на Висшия съдебен съвет две сгради, които ще

...
Правителството предостави на Висшия съдебен съвет две сгради, които ще
Коментари Харесай

ВАС и АССО с нови сгради

Правителството даде на Висшия правосъден съвет две здания, които ще се употребяват от Върховния административен съд (ВАС) и от Административен съд София-област (АССО). Едната постройка се намира на площад " Света Неделя " 5. Тя е шестетажна и ще се употребява от Върховен административен съд. Другата постройка е на бул. " Александър Стамболийски " 39. Тя е пететажна, с вътрешен двор. Тя ще се употребява от АССО.

Към момента и двете здания се употребяват от Министерство на здравеопазването, само че към този момент са с отпаднала нужда за ведомството, оповестиха от кабинета. И прецизираха: " Решението за новото ръководство на парцелите ще влезе в действие след придобиване от страната и даване за ръководство на Министерството на здравеопазването на нова административна постройка, част от комплекс административни здания, на бул. " Цариградско шосе " в столицата. Предвижда се новото здание да бъде построено в период от 21 месеца от страна на " Държавна консолидационна компания " ЕАД ".

И двете здания бяха поискани от Висш съдебен съвет по предложение на ръководителя на Върховен административен съд Георги Чолаков, напомня " Лекс ". В началото на 2018 година Висш съдебен съвет реши в постройката на бул. " Драган Цанков ", където допреди две години бяха Софийският областен съд и Софийската районна прокуратура, да бъдат настанени административните съдилища София-град и София-област. Но след огромните промени в Административно-процесуалния кодекс, ръководителят на Върховен административен съд Георги Чолаков съобщи в изявление, че ще се наложи обезпечаването на независима постройка за АССО. По думите му постройката на бул. " Драган Цанков " е незадоволителна единствено за Административен съд София-град (АССГ), камо ли за двете съдилища. Така се стигна до намирането на нов вид.

Самият Върховен административен съд също има битов проблем, написа dir.bg Настоящата постройка към този момент не може да задоволи потребностите му. Затова при започване на 2018 година Висш съдебен съвет реши да упълномощи представляващия съвета Боян Магдалинчев да изиска от държавното управление безвъзмездното даване за потребностите на съда на централната постройка на здравното ведомство на площад " Света Неделя " №5. А както към този момент беше посочено, самото министерство ще се реалокира на ново място.

Идеята е да се построи топла връзка сред актуалната постройка на Върховен административен съд и новата, с цел да може магистратите и чиновниците по-лесно да се придвижват.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР