Правителството предостави безвъзмездно правото на собственост върху имот - частна

...
Правителството предостави безвъзмездно правото на собственост върху имот - частна
Коментари Харесай

Промениха статута на редица имоти

Правителството даде безплатно правото на благосъстоятелност върху парцел - частна държавна благосъстоятелност на община Поморие, област Бургас. Имотът се намира в гр. Поморие, ул. „ Хан Кубрат “ и е с повърхност от 2314 кв. м, дружно с издигнатите в него здания. Досега парцелът е ръководен от регионалния шеф на Бургас. След прехвърлянето му на община Поморие теренът ще се употребява за създаване и поддържане на общодостъпна крайбрежна зона за отдих (парк). Предвижда се да бъдат обособени нови алеи, богато озеленени места за отдих и кътове за детски игри. Очаква се с благоустрояването на парцела да се усили туристическия капацитет на региона, да се понижи шумовото натоварване, да се основат условия за здравословна градска среда, както и да се обезпечи достъп до обществените пространства на хора с увреждания.

Министерският съвет одобри друго Решение, с което дава единодушие за продажба на обособена част от лечебно заведение - недвижими парцели, благосъстоятелност на „ Специализирана болница за дълготрайно лекуване и рехабилитация на пневмофтизиатрични болести „ Света Петка Българска “ ЕООД, гр. Велинград. Лечебното заведение е комерсиално сдружение със 100% държавно присъединяване в капитала, като правата на страната в него се упражняват от министъра на опазването на здравето. Недвижимите парцели, представляващи аграрни земи - равнища и ливади, са с отпаднала нужда за лечебното заведение и генерират единствено разноски, заради което управлението на лечебното заведение е декларирало предпочитание за освобождение от парцелите посредством продажба. Паричният запас, получен от продажбата на парцелите, ще остане в лечебното заведение и ще се употребява в сходство със Закона за лечебните заведения и ЗПСК.

Продажба ще бъде осъществена и на недвижими парцели, благосъстоятелност на Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Канев “ АД, гр. Русе. Лечебното заведение е акционерно сдружение със смесено държавно и общинско присъединяване, като страната има 82,89 на 100 от капитала. Обособената част от лечебното заведение съставлява аграрен парцел с повърхност от 4 145 кв. м., в който влиза постройка „ АГ КОМПЛЕКС “ със застроена повърхност 1 105 кв. м., брой етажи 4 и предопределение: здравно заведение, които съставляват негоден и неоперативен актив за лечебното заведение. Съгласно член 28, алинея 10 и алинея 9 от ЗПСК продажбата на обособени елементи от лечебни заведения, които са включени в листата по Приложение № 1 към член 3, алинея 1 на ЗПСК, какъвто е актуалният случай, може да се извърши след решение на Министерския съвет, по предложение на органа, упражняващ правата на благосъстоятелност в капитала на комерсиалното сдружение. Паричният запас, получен от продажбата на парцела, ще остане в лечебното заведение и ще се употребява в сходство с член 105 от ЗЛЗ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР