Правителството предложи на днешното си заседание президентът Румен Радев да

...
Правителството предложи на днешното си заседание президентът Румен Радев да
Коментари Харесай

Маричков ще получи орден „Стара планина“, Лили Иванова - до 700 лева на месец

Правителството предложи на днешното си съвещание президентът Румен Радев да издаде декрет за награждаване на Кирил Маричков с медал „ Стара планина “ - първа степен, за извънредно огромните му заслуги към развиването на българската просвета и изкуство.

Аргументът е, че през дългата му професионална кариера с многочислени участия в страната и чужбина Кирил Маричков освен способства за развиването и популяризирането на българската музика, само че и за образуването на усетите, полезностите и стандартите на няколко генерации българи. Авторските композиции и безконечните рок шлагери на Кирил Маричков и неговите групи са безспорни мостри в актуалната ни рок музика, спечелили признанието на публиката и трансформирали се във ентусиазъм за младите български музиканти. Освен като реализатор, музикант и композитор, Кирил Маричков е прочут и с дейната си социална активност и блестящо изявена гражданска позиция.

Кабинетът предлага също на Народното събрание за даване пожизнено на държавни парични награди на осем създатели за изключителни достижения и повсеместен принос в региона на културата.

Държавните пожизнени парични награди, които сега са до 700 лева месечно, се дават на Лили Иванова – поп-изпълнител и актьор, проф. Анатоли Кръстев - музикант и възпитател, Анжел Вагенщайн - режисьор и сценарист, Андрей Дреников - композитор и музикант, Георги Дюлгеров - режисьор и сценарист; Иван Стайков - музикант и стихотворец, Иван Иванов – стихотворец и Христо Ганев - режисьор и сценарист.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР