Правителството предлага пожизнени държавни парични награди на осем творци за

...
Правителството предлага пожизнени държавни парични награди на осем творци за
Коментари Харесай

Правителството предлага пожизнено пари на Лили Иванова

Правителството предлага пожизнени държавни парични награди на осем създатели за особени заслуги към българската страна и нацията - измежду тях е примата на българската музика - Лили Иванова.
Министерският съвет одобри Решение за предложение до Народното събрание за даване пожизнено на държавни парични награди на осем създатели за изключителни достижения и повсеместен принос в региона на културата.
Предложението е импортирано от министъра на културата на съображение член 2, алинея 1, т. 1 и член 3, алинея 1, т. 1 от Закона за награждаване на лица за особени заслуги към българската страна и нацията.
Държавни парични награди за изключителните им достижения и за цялостния им принос в региона на културата се дават на: Проф. Анатоли Кръстев - музикант и педагог; Анжел Вагенщайн - режисьор и сценарист; Андрей Дреников - композитор и музикант; Георги Дюлгеров - режисьор и сценарист; Иван Стайков - музикант и поет; Иван Иванов - поет; Лили Иванова - поп-изпълнител и артист; Христо Ганев - режисьор и сценарист.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР