Правителството предлага на парламента да бъдат предоставени пожизнено държавни парични

...
Правителството предлага на парламента да бъдат предоставени пожизнено държавни парични
Коментари Харесай

Лили Иванова ще получава пожизнено до 700 лв. месечно от държавата

Правителството предлага на Народното събрание да бъдат предоставени пожизнено държавни парични награди на осем създатели за особените им заслуги към българската страна и нацията.

Държавните пожизнени парични награди, които сега са до 700 лева месечно, се дават на Лили Иванова – поп-изпълнител и актьор, проф. Анатоли Кръстев - музикант и възпитател, Анжел Вагенщайн - режисьор и сценарист, Андрей Дреников - композитор и музикант, Георги Дюлгеров - режисьор и сценарист; Иван Стайков - музикант и стихотворец, Иван Иванов – стихотворец и Христо Ганев - режисьор и сценарист. Това се споделя в известие на държавната осведомителна работа.

Предложението на държавното управление ще бъде импортирано в Народното събрание от министъра на културата.

Отличията се дават на съображение на Закона за награждаване на лица за особени заслуги към българската страна и нацията.

Размерът на пожизнената помощ се дефинира всяка година с приемането на държавния бюджет. От въвеждането на този метод на подкрепяне на българските създатели през 2013 година размерът на помощта не е променян и непроменяемо е до 700 лева месечно, като Народното събрание дефинира кой създател какъв размер да получи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР