Правителството предлага на Народното събрание да одобри проект за продължаване

...
Правителството предлага на Народното събрание да одобри проект за продължаване
Коментари Харесай

Правителството предлага на Народното събрание удължаването на Бюджет 2022

Правителството предлага на Народното събрание да утвърди план за продължение на действието на наредбите на Закона за държавния бюджет, Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година.

Тази мярка ще е в действие до приемането на бюджетните закони за 2023 година.

При неналичието на признат до 31 октомври законопроект за държавния бюджет, главните въпроси се уреждат по Закона за обществените финанси. Става дума за метода на събирането на доходи, даването на прехвърляния и поемането на държавен дълг, при който се регистрират влезнали в действие актове на Народното събрание и на Министерския съвет.

Тъй като за съставянето на бюджетната рамка се изисква да бъдат отразени целите, допусканията за развиване на политиките и главните цели на фискалната политика, служебното държавно управление е сложено пред невъзможността да се ангажира с внасянето на проектобюджет за 2023 година със средносрочна бюджетна прогноза за интервала 2023-2025 година.

Въпреки това екипът на Гълъб Донев е създал планове за бюджетната рамка за 2023 година при разнообразни допускания, само че ги счита за несъответствуващи за предложение в по този начин създалата се политическа обстановка. Приема, че благоразумната логичност допуска в актуалната действителност да не се внасят в Народното събрание главните бюджетни закони за 2023 година, като оставя този несъмнено най-съществен въпрос за решение от постоянно определено държавно управление.

С оглед основаването на предпоставки за обезпечаване на финансирането на обществени помощи и осъществяването на други заплащания, размерите на които се дефинират с годишните бюджетни закони, се предлага уредба. С нея се реализира правна сигурност и гарантиране правата и законните ползи на жителите за използване на специфичните закони, уреждащи характерни публични връзки.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР