„Правителството прави възможното според бюджета да подкрепя хората и бизнеса.

...
„Правителството прави възможното според бюджета да подкрепя хората и бизнеса.
Коментари Харесай

Георги Гьоков: БСП предлага нулева ставка на хляб, плодове и зеленчуци

„ Правителството прави вероятното съгласно бюджета да поддържа хората и бизнеса. Към момента помощта, която се връща към бизнеса, поради високите сметки на електрическата енергия, е съвсем 4 милиарда от началото на годината. Към уязвимите групи също има дейности в тази посока – на всички пенсионери абсолютно се дадоха по 70 лв. за Великден. Всички съдружни сътрудници са декларирали мнение за поддръжка за хората, по отношение на инфлацията и високите цени на горивата. “

Това съобщи министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков в ефира на “Дарик “ радио.

По думите му Българска социалистическа партия от своя страна също е направила своите оферти. Те са диференцирани ставки на стоките от първа нужда, като даже оферират да е нулева ставката за самун, плодове и зеленчуци. „ Предложихме и необлагаем най-малко и таван на цените. С актуализацията на бюджета обединението ще предложи положително решение за поддръжка на хората и бизнеса “, безапелационен е общественият министър.
Относно прекъсването на газа той съобщи: „ За 12 години ръководство ГЕРБ не съумяха да създадат по този начин говорената от тях енергийна самостоятелност от Русия. Трябва да има обща европейска позиция за газа и енергийната самостоятелност, без да се гледат ползите на едни за сметка на други “, счита Георги Гьоков.
По тематиката дали да се доставят оръжия за Украйна министър Гьоков изясни, че има една голяма група хора, която е срещу износа на оръжие. „ Българска социалистическа партия съставлява мнението на тази част, и когато го заявяваме в състава на държавното управление, го вършим от името на половината български народ “, разяснява той. По думите му визитата на българската делегация в Киев е била, с цел да се убедят хората, които не са съгласни с даряването на оръжия за Украйна. „ Българска социалистическа партия зае позицията да не изпраща собствен представител, тъй като решенията за всичко, което касае България, би трябвало да се взимат тук в страната “, безапелационен бе той.

Във връзка с идното гласоподаване по тази тематика в пленарната зала Георги Гьоков съобщи, че Българска социалистическа партия не е партия, в която решенията се взимат прочувствено и от един човек. „ Ние ще забележим какво ще е решението на Народното събрание, ще питаме нашите групови органи и каквото решат те. Парламентарната ни група ще гласоподава “против “ износа на оръжие и “за “ всякаква филантропична помощ. Българска социалистическа партия няма да пренебрегне ползите на българите и ще направи това, което е най-хубаво за България “, уточни още той.

По думите на обществения министър в България има доста политически ползи, които се пробват, посредством политическо инженерство да овладеят обстановката, само че предварителни избори тази година няма да има. „ Условностите са доста, само че в случай че се съблюдава съдружното съглашение и се развие по здравомислещ метод обстановката с оръжията за Украйна, обединението е постоянна и ще продължи да ръководи “, увери министъра на обществената политика.

Във връзка с идния празник за 1 май – Денят на труда Георги Гьоков разгласи, че левицата възнамерява да го отпразнува с шествия из цялата страна. „ Аз персонално ще участвам на тържеството в Стара Загора, а в София сътрудниците ще го отбележат с обичайния празник в Борисовата градина. Ще пожелаем на хората кротичък труд, почтено възнаграждение и условия на труд равни на упованията на хората “, заключи общественият министър.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР