Правителството поставя страната ни в опасна ситуация с новия заем

...
Правителството поставя страната ни в опасна ситуация с новия заем
Коментари Харесай

Гечев: Правителството поставя страната в опасна ситуация с новия заем от 200 млн. евро

Правителството слага страната ни в рискова обстановка с новия заем от 200 млн. евро. Това счита депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев. По думите му договорът, подписан сред ръководещите и Европейски Съюз, разрешава парите могат да бъдат изразходвани, с изключение на за обучение, за мигранти и разселени лица на територията на страната. „ Никъде не написа какво е съотношението, дали няма да бъдат употребявани 5 евро за образованието, а другите – за разселване на бежанците?”, попита Гечев. Той дефинира новия заем като кредитен капан.
„ Българското общество и парламент са подведени”, безапелационен бе Гечев пред bTV.

Според него след отхвърли на страни като Полша, Унгария, Чехия и Словакия да одобряват мигранти, би трябвало една страна, която да е послушна. „ Тия мигранти не могат да отидат в тези 4 страни, те би трябвало да отидат някъде другаде”, загатна Гечев.

Според депутата на левицата другото притеснително е, че влизаме в риск чисто финансово в случай че вземем нов заем. „ Ако в действителност имаме 13 милиарда лева запас, за какво би трябвало да влизаме в подобен риск с мигранти за 200 млн. евро”, добавя Гечев.

Скандалът НДК
„ Свидетели сме на цялостен цирк. Искаме да разберем кой е оказвал напън на Мирослав Боршош”, безапелационен е Гечев.
По думите му залогът за този скандал е председателство на Съвета на Европейски Съюз в България, което действително стартира единствено след няколко месеца.

Комисията за изтребителите
„ Интересите са и геополитически, и лобистки. Има един разлом в ориентацията на България – тя би трябвало да купи изтребители, които са съобразени с нейните стопански възможности”, счита Гечев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР