„Правителството поставя страната ни в опасна ситуация с новия заем

...
„Правителството поставя страната ни в опасна ситуация с новия заем
Коментари Харесай

Румен Гечев: Правителството поставя страната в опасна ситуация с новия заем от 200 млн. евро

„ Правителството слага страната ни в рискова обстановка с новия заем от 200 млн. евро”, счита депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев.

По думите му договорът, подписан сред ръководещите и Европейски Съюз, разрешава парите могат да бъдат изразходвани, с изключение на за обучение, за мигранти и разселени лица на територията на страната.

„ Никъде не написа какво е съотношението, дали няма да бъдат употребявани 5 евро за образованието, а другите – за разселване на бежанците?”, попита Гечев. Той дефинира новия заем като кредитен капан.

„ Българското общество и парламент са подведени”, безапелационен е Гечев.

Според него след отхвърли на страни като Полша, Унгария, Чехия и Словакия да одобряват мигранти, би трябвало една страна, която да е послушна. „ Тия мигранти не могат да отидат в тези 4 страни, те би трябвало да отидат някъде другаде”, загатна Гечев.

Според депутата на левицата другото притеснително е, че влизаме в риск чисто финансово в случай че вземем нов заем.

„ Ако в действителност имаме 13 милиарда лева запас, за какво би трябвало да влизаме в подобен риск с мигранти за 200 млн. евро”, добавя Гечев.

Скандалът с НДК --> Скандалът с НДК От две години държавното управление е наясно, че НДК работи на загуба Мирослав Боршош се отдръпва от поста изпълнителен шеф на НДК Парламентът сътвори краткотрайна комисия за НДК Лиляна Павлова освободи шефа на НДК Мирослав Боршош Павлова благодари на Борисов за НДК – можела да се концентрира върху „ същинската работа ” НДК минава към Министерството на културата, Мирослав Боршош се връща отпред на двореца Българска социалистическа партия изиска анкетна комисия по проблема „ НДК ” НДК към този момент е към министъра на културата, прокуратурата го ревизира Някои хора губят нервите си, когато се приказва за битка с корупцията (ВИДЕО) Лиляна Павлова: Най-логичното място на НДК е в Министерството на културата Депутат от Българска социалистическа партия за рокадите в НДК: Говорим за огромен корупционен скандал Скандалът с НДК не затихва (ОБЗОР) Цветан Цветанов: Няма борба на лобита в ГЕРБ по проблема с НДК

Скандалът НДК

„ Свидетели сме на цялостен цирк. Искаме да разберем кой е оказвал напън на Мирослав Боршош”, безапелационен е Гечев.

По думите му залогът за този скандал е председателство на Съвета на Европейски Съюз в България, което действително стартира единствено след няколко месеца.

Комисията за изтребителите

„ Интересите са и геополитически, и лобистки. Има един разлом в ориентацията на България – тя би трябвало да купи изтребители, които са съобразени с нейните стопански възможности”, счита Гечев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР