Правителството попълни и последните две незаети позиции на областни управители,

...
Правителството попълни и последните две незаети позиции на областни управители,
Коментари Харесай

Стара Загора и Сливен вече имат нови областни управители

Правителството попълни и последните две незаети позиции на регионални шефове, два месеца откакто Николай Денков пое ръководството на изпълнителната власт.

В област Стара Загора за шеф е назначена Ива Радева - някогашен кандидат-депутат от " Демократична България ", която е магистър по стопанска система на търговията от Икономическия университет във Варна.

Заемала е управителни позиции в банковия и застрахователния бранш.

Маринчо Христов е новият регионален шеф на Сливен.

Според биографията му - той е инженер-агроном от Аграрния универистет в Пловдив, като " цялата му професионална кариера е минала в частния бранш в сферите на производството на храни, търговията и услугите ".

Досега област Сливен се управляваше от Минчо Афузов, назначен от служебния кабинет. Той - както съвсем всички останали фрагменти на държавното управление на Гълъб Донев - подаде оставка незабавно след встъпването в служба на кабинета " Денков ".

Оставката не беше призната поради невъзможността на партиите в болшинството да съгласуват толкоз бързо нови регионални шефове в цялата страна. Междувременно Афузов реши да се кандидатира за кмет на Сливен през предприемчив кабинет (въпреки че е член на БСП) още до момента в който заемаше пост в държавната администрация.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР