Правителството показа кураж, като избра за приоритет на българското председателство

...
Правителството показа кураж, като избра за приоритет на българското председателство
Коментари Харесай

Радев: Ако не осигурим европейска перспектива за Западните Балкани, те ще покажат балканска перспектива пред Европа

Правителството сподели кураж, като избра за приоритет на българското председателство тематиката за Западните Балкани. Ако не им осигурим европейска вероятност, рано или късно те ще покажат балканска вероятност пред Европа. Това съобщи президентът Румен Радев в словото си при откриването на последното парламентарно събитие от българското европредседателство - конференцията на комисиите по европейски въпроси на парламентите в Европейски Съюз.

Държавният глава показа насладата си да приветства конференцията точно на 55-ия си рожден ден.

Темата за Западните Балкани е сложна, тъй като районът е доста нежен и няма гаранция за триумф, само че някой трябваше да поеме отговорността и да сложи проблемите и да инициира полемика и дейности, сподели още Радев. Не можем да приказваме за просперираща и постоянна Европа, без да подсигуряваме стабилността и сигурността на Западните Балкани, добави президентът.

Той приветства националните парламенти на страните от Европейски Съюз за дейното им присъединяване в полемиките за бъдещето на Европа, като изясни, че те са значим инструмент като медиатор сред европейските политики и институции и националните общества.

Най-голямото предизвикателство през днешния ден е нашият курс на деяние в тази изменяща се и непредсказуема среда, сподели Радев, представен от „ 24 часа ”. Той похвали държавното управление, че е съумяло да създаде точните цели за председателството ни и е съумяло да приключи доста досиета с значимо значение, доста от които с консенсус, а някой и с взаимни отстъпки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР