Правителството пое ангажимент за осигуряването на допълнителни финансови средства от

...
Правителството пое ангажимент за осигуряването на допълнителни финансови средства от
Коментари Харесай

Правителството ще даде над 126 млн. лева за жп линията София - Волуяк

Правителството пое ангажимент за обезпечаването на спомагателни финансови средства от държавния бюджет в размер до 126 612 169 лв. за осъществяване на план "Развитие на железопътен възел София, сектор София-Волуяк ". Европейското съфинансиране на плана е по линия на Механизма за свързване на Европа, бранш "Транспорт ". Това заяви пресслужбата на Министерски съвет.

Възел София е един от двата железопътни възела, ситуирани на главната TEN-T мрежа, и по едно и също време с това на кулоар "Ориент/Източно-Средиземноморие ".

В него се срещат двете съществени железопътни посоки в България: Север-Юг от Румъния към Гърция и Изток-Запад от Турция към Сърбия и Европейския съюз. Модернизацията в сектора от Централна гара София до Волуяк ще обезпечи връзка с метрополитена на новопостроена гара Обеля на жителите на столицата и околните обитаеми места.

Освен това ще се понижи трафикът в София и времепътуването за товарните и пътнически влакове по направлението от турската граница в посока към границата със Сърбия.

Пряко облагодетелствани от реализацията на плана ще бъдат над един милион жители, написа в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР