Правителството подкрепя машинното гласуване. Това стана ясно по време на

...
Правителството подкрепя машинното гласуване. Това стана ясно по време на
Коментари Харесай

Борисов: Ще похарчим десетки милиони за машинно гласуване, но щом хората искат

Правителството поддържа машинното гласоподаване. Това стана ясно по време на постоянното съвещание на Министерски съвет.

"Ние сме „ за” машинното гласоподаване. Ние сме длъжни да осъществим, това което написа в Изборния кодекс. Днес одобряваме точката и се включваме в общия хор на подкрепящите. Не съм уверен, че с това ще се реши нещо, само че дано Томислав Дончев и ЦИК да го създадат. Предлагам да се приемем точката, да похарчим няколко десетки милиона и да забележим какви ще са резултатите. Не желая върху държавното управление да тегне каквото и да е подозрение, че не желаем ", разяснява Борисов при започване на съвещанието.

Все отново, министър-председателят означи, че ще сме единствената страна в Европейски Съюз, която ще практикува такова гласоподаване.

"Щом желаят машини, последните избори костваха 70 млн.лв.... И тъй като споделят "те са срещу ", не ние сме "за " машинното гласоподаване и се включваме в общия хор на подкрепящите го ", безапелационен бе Борисов.

Вицепремиерът Томислав Дончев сподели, че към този момент се работи по въпроса. На идващите парламентарни избори всяка изборна секция ще е снабдена с машина за гласоподаване.

"15 000 би трябвало да са машините, с цел да има аварийни, би трябвало да се вземе решение кой от трите вида машини да бъде употребен. За мен е нелепост да поддържаме две паралелни системи - машинно и хартиено гласоподаване, това прави изборите безумно скъпи и не виждам причина от хартия ", сподели Дончев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР