Правителството подготвя специално законодателство за индустриалните зони, защото имаме нужда

...
Правителството подготвя специално законодателство за индустриалните зони, защото имаме нужда
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Нужни са още 7 до 10 индустриални зони, готвим специални закони

„ Правителството приготвя особено законодателство за индустриалните зони, тъй като имаме потребност от още 7 до 10 индустриални зони. Тук е едно от местата, където има голям капацитет да се сътвори една от тях ". Това разяснява вицепремиерът Томислав Дончев, който бе на посещаване в Севлиево. Двамата с кмета на Община Севлиево доктор Иван Иванов разискаха някои от значимите инфраструктурни планове за региона, предадоха от пресцентъра на общината.

Според Дончев желанията са в начален стадий, само че би трябвало да се започва отделяне на терен и изкупуване на земи. " Тук е едно от най-хубавите места в България, къде може да се случи сходно оборудване ", разясни той. Разговори в тази тенденция ще се водят с Министерството на стопанската система. „ На първо време това мисля, че може да бъде част от държавното дружество „ Индустриални зони ", изясни желанието на страната вицепремиерът.

До 2-3 години ще стане свръхактуална тематиката с обходния път на Севлиево, уточни Дончев. Причината е, че довеждащият път до тунела под Шипка е съвсем подготвен и упованията са през есента да е към този момент в употреба. След това, даже и при недовършен тунел, трафикът в региона внезапно ще скочи. " А подобен трафик не може да минава през града ", разяснява още Дончев. По думите му построяването на западен обходен път на града придобива изключителна значимост.

Към момента кметът доктор Иван Иванов води диалози с Агенция „ Пътна инфраструктура " за започването на предпроектни изследвания за построяването на обхода. „ Предложили сме примерно трасе за 7 км обходен път, като в него са включени единствено аграрни земи, част от които са общински. Общината има опция да стартира процедури за всички тези предпроектни капиталови изследвания. Това ще разреши на по-късен стадий АПИ да стартира и самото планиране на пътя ", изясни доктор Иванов.

Община Севлиево, с поддръжката на страната, ще продължи да работи за окончателното разрешаване на казуса с водоподаването, стана ясно по време на диалозите. Вицепремиерът бе осведомен с направените напоследък вложения, които разрешават в града към този момент да няма воден режим. „ След 2020 година България ще продължи да употребява средства от Кохезиония фонд за ВиК вложения. Аз не виждам никакъв проблем Севлиево да продължи да влага във водната инфраструктура. Сторено е доста във връзка с възстановяване водоподаването в Севлиево. С този комплекс от ограничения и някои спомагателни, ще се реши водният проблем на Севлиево веднъж вечно ", безапелационен бе вицепремиерът.

До момента е реконструиран 10 км сектор от довеждащия тръбопровод от Априлци. Подменени са километри водопроводна мрежа в град Севлиево и напълно са сменени водопроводните мрежи на селата Петко Славейково и Кръвеник, пусната е в употреба помпена станция " Дълбоки " и е сменен водопроводът до село Крушево. В момента се работи по план за увеличение потенциала на бункерните помпени станции, както и по план за водоснабдяване на село Буря от село Гостилица. В същото време габровските села, захранвани досега от източния водопроводен клон, към този момент се водоснабдяват от язовир " Христо Смирненски ". Предстои присъединението на селата Яворец и Драгановци. Има подготвени работни планове за замяна на целия източен водопроводен клон, както и за оставащата в града неподменена водопроводна мрежа. Предстои осъществяване на процедури за избор на реализатор по тях, стана ясно по време на срещата.

Томислав Дончев и доктор Иван Иванов посетиха някои от огромните предприятия в Севлиево. Бяха коментирани бъдещи инфраструктурни планове, касаещи връзката на Севлиево с автомагистрала " Хемус ", западния обходен път на Севлиево, както и улица, която да даде вероятен достъп до компаниите в Северната индустриална зона. Обсъдена бе опцията за разширение опциите на общината да образува стопански политики. Коментирано бе предлагането на вицепремиера Дончев до 2% от налог " облага " и налог “общ приход ” да остава в бюджетите на общините. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР