Правителството подготвя промени в Закона за обществените поръчки, касаещи ин

...
Правителството подготвя промени в Закона за обществените поръчки, касаещи ин
Коментари Харесай

Стефан Янев: Правителството подготвя законови промени за ин хаус процедурите

Правителството приготвя промени в Закона за публичните поръчки, касаещи ин хаус процедурите. Измененията ще бъдат предложетни на 47-ото Народно заседание. Служебният кабинет е подготвил и проектобюджет за следващата година, който ще предложи на новото болшинство. Проектът би могъл да послужи като базисен сюжет и да бъде променян според от контрактуваните политики сред партиите. Това съобщи в ефира на министър председателят Стефан Янев. Той посочи, че по време на двете служебни държавни управления, които оглавява, пенсиите са увеличени с съвсем 25% от 46-ия парламент, което компенсира изпреварващо инфлацията.

Държавата би трябвало да проверява нещастието на Автомагистрала " Струма " по най-хубавия метод, с цел да се извадят заключения и да се създадат поучения, които да ни предпазят от сходни произшествия в бъдеще време, добави Стефан Янев. Той прикани да изчакаме проверяващите да си свършат работата и те да разясняват какви са аргументите и подобаващите ограничения, с цел да не се допусне това да се случи още веднъж. 

По мотив случая в дома за възрастни хора в село Рояк министър председателят увери, че страната ще помогне на хората от вкъщи. След случая са разпоредени нови инспекции за пожароопасност и за обществените условия за действие на този вид заведения и цялостната им активност.

Относно оправянето с пандемията задачата на служебното държавно управление е да се резервира действието на страната и в това време да не се стига до претоварване на лечебните заведения, с цел да могат нуждаещите се да получават съответна помощ. Според Стефан Янев, държавното управление се е справило със обстановката. Дневните данни към този момент демонстрират повече оздравели, в сравнение с болни, което значи, че наклонността върви към спад на заболеваемостта. Това съгласно него значи, че " зеленият документ " работи. По думите на Янев, здравният министър Стойчо Кацаров поставя нужните старания и екипът му прави нужното, с цел да се оправи релативно добре.

" Масовото тестване на дребните възпитаници също дава резултат. Правителството няма желание да вкарва наложително имунизиране. Повечето жители са задоволително мъдри и зрели, с цел да преценяват дали това е насила или метод да мислят за здравето си и за околните си ", сподели още Янев. 

Служебният министър председател съобщи, че президентът Румен Радев нито един път не се е намесил директно в работата на държавното управление. Ето за какво членовете на кабинета носят отговорност за всички решения на Министерски съвет. Стефан Янев съобщи, че все още никой не отправял покана към него за възможното му присъединяване в идващ постоянен кабинет. По думите му, той би обмислил сходна покана, в случай че я получи, само че решението му ще зависи от политиките на образуваното болшинство. Ето за какво е добре, че сега се водят съдружни договаряния по политики, а на идващ стадий ще бъдат обсъждани персони, разяснява служебният министър-председател.

По мотив битката с корупцията Янев сподели, че би трябвало да намерим метод като общество да изкореним този проблем. Небоходим е почтен диалог, с цел да забележим какви ограничения можем да вземем, уточни той. Според служебния министър председател са нужни смяна в законодателството и систематични дейности на едно болшинство с четиригодишен мандат. Затова той се надява, че водените сега съдружни договаряния ще дадат резултат. Служебното държавно управление също има воля да помогне в този развой и по тази причина се изготвят законопроекти, които ще бъдат препоръчани на новия парламент.

" България няма да отстъпи от позицията си за Република Северна Македония, тъй като тук става въпрос за български национални ползи, а също и за съществени европейски правила, касаещи правата на жителите на Европейски Съюз. В момента служебното държавно управление поставя старания да изясни българската позиция на европейските ни сътрудници, тъй като до момента тя не е била комуникирана задоволително добре ", безапелационен беше Стефан Янев. Според него сътрудниците ни в Брюксел към този момент дават позитивни сигнали и просто имат потребност от още време, с цел да схванат тезата на България.

На финала на присъединяване си в " Денят стартира " Стефан Янев показа, че като длъжностен министър председател желае да бъде запомнен с метода, по който се опита да показва, че индивидът на този пост би трябвало да приказва умерено, разбрано и с дейностите си да бъде воден от клетвата си. " Всички позволяваме неточности, само че значимото е да си вземем поуките и да продължим напред ", каза още Янев. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР