Правителството планира да създаде ново пространство от 10 милиарда11-цифровите мобилни

...
Правителството планира да създаде ново пространство от 10 милиарда11-цифровите мобилни
Коментари Харесай

Свършват мобилните телефонни номера в Япония

Правителството възнамерява да сътвори ново пространство от 10 милиарда

11-цифровите мобилни телефонни номера в Япония ще се изчерпат през 2022 година (източник: CCO Public Domain)

Пространството на 11-цифровите телефонни номера в Япония е на привършване, вследствие на растежа в броя на клиентите на мобилни мрежи и устройствата за „ интернет на нещата “.

С настъпващата комерсиализация на технологиите за мрежи от пето потомство (5G) се чака мобилните телефонните номера в страната да се изчерпат през 2022 година, оповестява деловото издание The Japan Times.

Министерството на връзките на Япония възнамерява да сътвори ново пространство от към 10 милиарда 14-цифрови номера, които ще стартират с код 020. В момента започващите с този код 11-цифрови номера се употребяват за IoT устройства.
още по тематиката
Мобилните клиенти в Япония пък употребяват 11-цифрови номера, започващи с 090, 080 и 070. От януари 2017 година до края на март 2019 година са заети към 32,6 млн. номера от наличните общо 80 млн.

Планът за въвеждате на 14-цифрови номера не по-късно от края на 2021 година бе препоръчан на неотдавнашното съвещание на група специалисти и ще бъде признат от трите съществени телеком оператора в страната – NTT Docomo Inc, KDDI Corp и SoftBank Corp.

Министерството на връзките се вслуша в мненията на обществеността и още през юни приготви отчет по казуса, като до края на годината се чака да бъде публикуван и съответният декрет. Новите номера ще бъдат дадени на операторите дълготрайно, в случай че обновяват системите си по-рано.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР