Правителството отпусна средства в размер на 3,7 млн. лева за

...
Правителството отпусна средства в размер на 3,7 млн. лева за
Коментари Харесай

Отпускат се 3,7 млн. лева за допълнителни стипендии на докторанти

Правителството отпусна средства в размер на 3,7 млн. лв. за 2020 година за спомагателни стипендии на докторантите в държавните висши учебни заведения и научни организации.
Разпределението на спомагателните средства се прави съразмерно на получената стойност на показателя на активност на научната активност за съответната година на всяко висше учебно заведение или научна организация и съответния брой настоящи докторанти, обучавани в постоянна форма на образование.
За всяко висше учебно заведение или научна организация показателят на активност на научната активност се пресмята по формула. Съгласно направените калкулации средства за спомагателни стипендии през 2020 година следва да получат Българска академия на науките, ССА, Национален институт по метеорология и хидрология и 17 държавни висши учебни заведения. Потенциални бенефициенти през 2020 година са над 2100 постоянни докторанти. Средствата се дават на позитивно атестираните докторанти до 2 месеца след привършване на атестацията. С утвърждението на спомагателните средства, размера на самостоятелната спомагателна стипендия, която следва да получи един постоянен докторант през актуалната година ще бъде сред 435 лева (за Аграрния университет, гр. Пловдив) и 3887 лева (за БАН) на годишна база.
Осигуряването на спомагателни стипендии ще окаже решаващо въздействие за привличането и задържането на младите учени в страната, както и за реализацията на докторантите като качествени преподаватели и откриватели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР