Правителството отпусна по 15 000 лева еднократна финансова помощ на

...
Правителството отпусна по 15 000 лева еднократна финансова помощ на
Коментари Харесай

Държавата осигурява по 15 000 лева за близките на загиналите в Царево

Правителството отпусна по 15 000 лв. еднократна финансова помощ на законните наследници на четиримата починали при наводнението в Община Царево, оповестиха от държавната пресслужба.

Необходимите средства от общо 60 000 лв. са обезпечени от бюджета на Министерството на труда и обществената политика. Еднократните помощи ще бъдат изплатени от дирекция „ Социално подкрепяне “ по непрекъснат или сегашен адрес на починалите. По този метод ще се обезпечи спомагателна финансова поддръжка за техните фамилии.

Очаква се да стартира и изплащането на отпуснатите досега 47 еднократни помощи на потърпевшите фамилии. Това оповестиха от пресцентъра на Агенцията за обществено подкрепяне.

До 17 септември обществените служащи бяха посетили 103 потърпевши семейства в седем обитаеми места в общината. Те спомагаха и при подаването на заявки за спомагателна поддръжка до 2500 лева за закупуване на електроуреди от фонд „ Социална протекция “. Ангажимент на общинската администрация е приемането, обработването и изпращането на заявките към фонда.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР