Правителството отпусна на спортното министерство допълнителни 5 млн. лв., за

...
Правителството отпусна на спортното министерство допълнителни 5 млн. лв., за
Коментари Харесай

Кабинетът даде нови 5 млн. лв. за зала Арена Бургас - сега за оборудване

Правителството отпусна на спортното министерство спомагателни 5 млн. лева, с цел да може да се оборудва спортната зала " Арена Бургас " и тя да може да отвори порти. С парите от бюджета ще бъде повишен капиталът на държавното сдружение " Академика 2011 ", чийто принципал и министърът на спорта.

Парите ще послужат за съоръжение на постройката на многофункционалното спортно оборудване в Бургас, " което ще даде опция за действието му по предопределение и развиване на района посредством основаване на условия за осъществяване на интернационалните, национални, локални спортни, културни и обществени събития ", осведомят от държавната пресслужба след изключително съвещание на кабинета във вторник по здрач.

Строежът на залата бе нагледан от премиера Бойко Борисов за последно в края на май тази година.

В края на ноември 2018 кабинетът отпусна други 18.8 млн. лева за дотъкмяване на " Арена Бургас " с претекста, че са зародили непредвидени условия по градежа. Така първичната стойност на строителните работи се оскъпи 1.8 пъти и цената на залата тогава доближи 68.8 млн., или с 30.4 млн. повече от заложената стойност в истинския план.

.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР