Правителството отпусна допълнителни средства за училищата и детските градини по

...
Правителството отпусна допълнителни средства за училищата и детските градини по
Коментари Харесай

Допълнителни средства за училища и детски градини по няколко направления

Правителството отпусна спомагателни средства за учебните заведения и детските градини по няколко посоки.

Над 2,3 млн. лева ще получат общините за 2021 година за компенсиране на безплатния превоз на деца и възпитаници.

Близо 2,6 млн. лева са планувани за финансиране на действия по няколко национални стратегии за развиване на образованието:„ Информационни и информационни технологии в системата на предучилищното и учебното образование”, „ Заедно за всяко дете”, „ Обучение за ИТ умения и кариера “. Отпускат се средства и за осем общински учебни заведения за техните екипи, изготвили 27 образователни пособия по общообразователни предмети на непознат език.

Други над 2 млн. лв. ще бъдат отпуснати за поддръжка на нововъведения и рационализация на учебни заведения, а други 718 449 лв. - за образование на възпитаници в предпазени специалности.

Над 6 млн. лв. са планувани за ремонт и създаване на детски градини и образователни корпуси. Средствата ще бъдат разпределени за 31 учебни заведения и детски градини.

Общо 971 детски градини и учебни заведения ще са средищни през образователната 2021/2022 година реши през днешния ден Министерският съвет. От тях детските градини са 192, 44 са елементи от детски градини, а учебните заведения са 735. През актуалната образователна година средищните институции са с 14 повече.

През тази образователна година предпазените просветителни институции се усилват до 266. Седемдесет и осем от тях са детски градини, 26 - елементи от детски градини и 162 са учебни заведения. За тяхното действие през идната бюджетна година са нужни близо 9.8 млн. лева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР