Правителството отпусна допълнителни средства в размер до 89 998 200

...
Правителството отпусна допълнителни средства в размер до 89 998 200
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна почти 90 млн. лева за тол управлението

Правителството отпусна спомагателни средства в размер до 89 998 200 лв. по бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството за 2019 година за финансиране на активността на профилирано звено " Национално тол ръководство " в Агенция " Пътна инфраструктура ". Решението беше взето на днешното съвещание на кабинета.

Средствата ще бъдат употребявани за застраховане на дейностите на профилираното звено през идната година. От началото на година леките коли пътуват с електронна винетка. Въвеждането на заплащането за прилагане на пътищата на база изминато разстояние за транспортните средства с обща маса над 3.5 тона, трябваше да стане в средата на август.

Заради неналичието на единодушие за цените и неизясненост кои пътища да бъдат обхванати, Народното събрание реши изцяло тол системата да проработи на 1 март следващата година. Тестовете на системата ще стартират на 16 август.

Миналата седмица " Капитал " написа, че страната е платила към този момент на консорциума, който построява тол системата 89 998 200 лв.. Това е половината от общата сума по контракт.

Първоначално той предвиждаше 40% от сумата да бъде платена чак след заработване на системата за електронна винетка и монтиране на всички точки за надзор. През септември 2018 година беше подписано в допълнение съглашение сред АПИ и Консорциум " Капш Трафик Солюшънс ", като една от огромните промени беше, че през май изпълнителят ще получи 50% от контрактуваната цена.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР