Правителството отпусна допълнителни 15.4 млн. лв. за здравното министерство, с

...
Правителството отпусна допълнителни 15.4 млн. лв. за здравното министерство, с
Коментари Харесай

Увеличават заплатите в спешна помощ с 15 млн. лева

Правителството отпусна спомагателни 15.4 млн. лева за здравното министерство, с които да се усилят заплатите в незабавната помощ. Парите са за обещания скок на възнагражденията на личния състав в центровете за незабавна здравна помощ и незабавните отделения в лечебните заведения, субсидирани от Министерство на здравеопазването за действия отвън обсега на наложителното здравно обезпечаване.

" В Концепцията за развиване на системата за незабавна помощ е заложена като стратегическа цел възстановяване структурата на системата посредством интеграция на двете съществени елементи на системата - извънболнична и болнична незабавна здравна помощ, което да разреши непрекъсваемост на обслужването на незабавния пациент и да подсигурява своевременност и качество на оказваната незабавна здравна помощ. Изграждането на интегрирания модел за развиване на незабавната здравна помощ съставлява структурна смяна, която постанова и смяна на разноските за личен състав ", оповестиха от Министерския съвет.

В последните години от време на време се отпускат средства за покачване на заплатите в незабавната помощ, само че в структурите по места непрекъснато поражда напрежение по отношение на разпределението им, като заетите се оплакват, че не са получили предстоящото нарастване.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР