Правителството отпусна днес допълнително над 113 млн. лева на Министерството

...
Правителството отпусна днес допълнително над 113 млн. лева на Министерството
Коментари Харесай

Министерството на отбраната трябва да похарчи още 113 млн. лв до края на годината

Правителството отпусна през днешния ден в допълнение над 113 млн. лв. на Министерството на защитата по три плана. От Министерството на защитата обясниха, че парите би трябвало да бъдат усвоени до края на година, в противоположен случай ще бъдат върнати в бюджета. На предишното съвещание бяха отпуснати още 134 млн. лв. за отбраната

До 58 803 664 лева от отпуснатите през днешния ден пари ще отидат за поддържане на авиационна техника, информационни, осведомителни и навигационни системи от състава на Военновъздушните сили, съгласно известието от Министерски съвет.

Преди началото на днешното съвещание на държавното управление министърът на защитата Красимир Каракачанов заяви, че в границите на отпуснатите преди седмица 134 млн. лв. са заделени нужните 10,9 млн. лв. за употребата на 5 вертолета " Кугър " през 2019 година, както и 4,5 млн. лв. за подписване на контракт за осъществяване на ревизия на един от вертолетите по рамковото съглашение от 2013 година. В тази сума са и парите за ремонта на Су-25, който ще бъде осъществен в Беларус. Ориентировъчната цена по този контракт е до 81 294 416 млн. лева без Данък добавена стойност, макар, че от министерството на защитата твърдяха, че ще коства най-много 50 млн. (с ДДС). Той би трябвало да бъде изплащан 4 години.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР