Правителството отпусна 613 316 лева по Програмата за изграждане, пристрояване,

...
Правителството отпусна 613 316 лева по Програмата за изграждане, пристрояване,
Коментари Харесай

Държавата вади над 613 хил. лв. за изграждане, разщиряване и ремонти на ясли, детски градини и училища


Правителството отпусна 613 316 лв. по Програмата за създаване , продължение , надстрояване и реорганизация на детски ясли , детски градини и учебни заведения в интервала 2020 - 2022 година. Това са средства, които се отпускат за стартирали планове за уголемение и реорганизация на учебни заведения и за градеж на нова детска градина.

За реконструкцията на съществуваща постройка за Професионалната гимназия по компютърни науки и математически разбори в Стара Загора се отпускат 575 954 лева, други 35 922 лева са за градеж на нова детска градина в кв. “Възраждане “ в града. Средства са планувани и за планиране на нов образователен блок на Първо главно учебно заведение “Св. Св. Кирил и Методий ” в град Гоце Делчев.

Правителството гласоподава първите 2 118 718 лв. по Програмата за други шест плана на едно от предходните си съвещания. С тях ще се построяват нов корпус за спортни активност, две детски градини , нова учебна постройка, ще се реконструира остаряла постройка и ще се строи общежитие.

Общо 136 плана бяха утвърдени предходната година, откакто държавното управление одобри програмата. За нови детски ясли и градини и надграждане на съществуващи бяха утвърдени 89 оферти. Предвидено е 41 учебни заведения и 6 професионални гимназии да получат средства за нови здания и образователни корпуси и реорганизация, надстрояване и продължение на съществуващите.

Предвижда са в границите на три години да бъдат отпуснати общо 210 милиона лв..

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР