Правителството отпусна 2 432 684 лева за физическо възпитание и

...
Правителството отпусна 2 432 684 лева за физическо възпитание и
Коментари Харесай

Над 2 милиона лева за физическо възпитание и спорт в училищата и детските градини

Правителството отпусна 2 432 684 лв. за физическо образование и спорт за общинските и частни детски градини и учебни заведения, както и за държавните учебни заведения, финансирани от Министерството на образованието и науката (МОН).

Това оповестиха от държавната пресслужба.

С предоставените средства ще се финансират утвърдените планове за физическо образование и спорт за 2020 година, като 2 199 931 лева ще се разпределят по бюджетите на общините, а 232 753 лева - по бюджета на МОН.

Целта е подкрепяне на дейностите, свързани с подготовката и присъединяване в образователната и спортносъстезателната активност на децата и учениците.

Одобрени са и промени по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2020 година.
 С 5 решения държавното управление гласоподава спомагателните ограничения
С 5 решения държавното управление гласоподава спомагателните ограничения

За справяне с следствията от коронакризата

Чрез смяната по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2020 година се обезпечават 5 000 000 лева за увеличение капитала на " Академика 2011 " ЕАД (еднолично акционерно сдружение със 100 % държавно присъединяване в капитала), което ще се извърши посредством издаване на нови 5 000 000 поименни акции с номинална стойност 1 лев всяка.

Осигурените средства ще бъдат употребявани за съоръжение на многофункционално спортно оборудване - Спортна зала " Арена Бургас " в гр. Бургас, посредством основаване на условия за осъществяване на интернационалните, национални, локални спортни, културни и обществени събития.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР