Правителството отпусна 2,3 млн. лв. за нуждите на Софийската духовната

...
Правителството отпусна 2,3 млн. лв. за нуждите на Софийската духовната
Коментари Харесай

Отпуснаха 2.3 млн. лв. за ремонт на Семинарията

Правителството отпусна 2,3 млн. лева за потребностите на Софийската духовната семинария. Средствата ще бъдат разходени за ремонт и основаване на подобаващи условия за семинаристите.

Министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че през годините доста манастири, доста църкви са се ремонтирали. Оказало се обаче, че там, където се приготвят фрагментите, духовниците учат и живеят в извънредно неприятни условия.

Премиерът Борисов благодари на вицепремиера Захариева и всички, които са работили интензивно за подписването на Договора за добросъседство с Република Македония.

 Подписахме контракта за добросъседство с Македония Обновена
Подписахме контракта за добросъседство с Македония

България е първата страна в света, признала Република Македония

" Виждате от всички институции, Брюксел, Германия, Франция, Швеция, Холандия, Държавния департамент на Съединени американски щати - образец по какъв начин може без медиатори сред две прилежащи другарски страни да се подписва контракт за добросъседство на тези размирни Балкани ", уточни Борисов.

 Борисов и Заев дружно на поклонение пред гроба на Гоце Делчев
Борисов и Заев дружно на поклонение пред гроба на Гоце Делчев

Съвместните празнувания на празници залягат в контракта за добросъседство

Отец Пахомий, ректор на Духовната семинария, съобщи от своя страна, че това е една инвестиция в бъдещето на децата.

" Мисля, че ще има едни положителни резултати за обществото ни, виждайки, че образованието и демографският проблем са съществени проблеми ", сподели още ректорът на Семинарията.

Отец Пахомий благодари персонално на премиера Борисов и на целия Министерски съвет. " Винаги сте добре пристигнали в Семинарията да бъдете измежду нашите деца, тъй като те получават едно хубаво обучение ", сподели духовникът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР