Правителството отпусна 1 262 350 лв. за 1555 общински училища

...
Правителството отпусна 1 262 350 лв. за 1555 общински училища
Коментари Харесай

Важна новина за всички родители и ученици след новите мерки

Правителството отпусна 1 262 350 лева за 1555 общински учебни заведения и 1 център за специфична просветителна поддръжка за закупуването на електронни дневници.

Те ще бъдат налични през общоприетите браузъри и през мобилни устройства, ще имат и модул за родители, а софтуерът ще дава опция за въвеждане и извеждане на систематизирана информация за работата в клас на учениците, достиженията им по даден предмет, интензивността и инициативността им, връзките със съучениците им и други

Средствата ще бъдат по един от модулите на национална стратегия „ Информационни и информационни технологии (ИКТ) в системата на предучилищното и учебното обучение “. По различен пък за първи път тази година на 15 учебни заведения ще се дават 77 194 лева за закупуване на програмен продукт за професионално образование.

На днешното си съвещание държавното управление отпусна в допълнение общо 2 572 664. С 396 117 лева по националните стратегии „ Осигуряване на модерна просветителна среда” ще се дадат на 183 общински учебни заведения за осъществяване на образователни часове по общообразователни предмети и тематики, свързани с изкуства в музеи и галерии, за асимилиране на образователно наличие.

Този модул включва и визити на театрални постановки, концерти, срещи с артисти и музикални дейци, осъществяване на конкурс за най-хубав урок в музей и най-хубав урок в изложба.

Останалите средства са по национална стратегия „ Разработване на образователни пособия и на методически управления, оценяване и одобрение на планове на образователни пособия за подкрепяне на образованието, проведено в чужбина, на планове на учебници и на планове на образователни комплекти”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР