Правителството отпуска на общините 16 милиона лева за обновяване и

...
Правителството отпуска на общините 16 милиона лева за обновяване и
Коментари Харесай

Да обучим децата, да излязат на протест: Борисов обяви още пари за образование, семейства и болници

Правителството отпуска на общините 16 милиона лв. за възобновяване и модернизиране на кабинети по математика и естествени науки в 160 учебни заведения в страната. Средствата са по национална стратегия, ориентирана към развиване на нововъведения в естествените и цифрови науки, изясни министър председателят Бойко Борисов във Facebook.

" 160 учебни заведения, по този начин, както поехме ангажимент, за природо-математически науки, нововъведения, техника да им оборудваме кабинетите, надлежно с най-хубавото, с цел да може младежите, децата, учениците, по-късно като ги обучим добре, да излязат на митинг ", уточни Борисов.

Парите са за действия по национална стратегия, ориентирана към учебни заведения с новаторски практики, и за развиване на нововъведения в региона на естествените науки, цифровите технологии и математиката.

До 100 милиона лв. ще бъдат отпуснати за възстановяване на материалната база в студентските общежития и за стипендии.
" От години с дейностите ни демонстрираме, че образованието е дълготраен и неизменен приоритет за държавното управление. Това вършим и през днешния ден. Защото точно образованието и науката са в главния боеприпас от средства за оправянето с всички провокации в днешния ден ", разяснява министър председателят. Системата на Спешна помощ ще бъде подсилена с нови 42 високопроходими коли за спешна помощ с животоспасяващо съоръжение . С 2.4 млн. лева се обезпечава свръхмодерна мултифункционална инсталация за травматологията на " Пирогов " , която ще облекчи работата на лекарите и ще им даде опция за по-бърза и още по-качествена диагностика. Подкрепа от 2 млн. лева получава и " Майчин дом " за роботизираната система " Да Винчи " за безкръвни хирургични интервенции.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР