Правителството отпуска близо 2 млн. лв. на Рилския манастир. От

...
Правителството отпуска близо 2 млн. лв. на Рилския манастир. От
Коментари Харесай

Кабинетът отпуска близо 2 млн. лв. на Рилския манастир

Правителството отпуска близо 2 млн. лева на Рилския манастир. От тях 600 хиляди лв. ще са, за да може манастирът да продължи реконструкцията си и изографисването. А 1.3 млн. лева. ще бъдат отпуснати за пречиствателна станция. Средствата ще бъдат гласувани в сряда на Министерския съвет.

Това обеща премиерът Бойко Борисов, който през днешния ден посети светата обител. Игуменът - Андреанополският свещеник Евлогий, се оплака от неприятното финансово състояние на Рилския манастир. " Финансовата криза е невиждана, а до дни ще бъде открита дарителска сметка, с цел да не се стигне до банкрут. Заради карантината визитите са намаляли доста. Освен това държавните средства за прехрана на манастира за 2020 година също не са получени ", съобщи дядо Евлогий.

Субсидията, която манастирът би трябвало да получи тази година, е в размер на 597 хиляди лв.. Парите са планувани за реставрации, поправки и поддръжка.

Манастирът към този момент получи пари по схемата „ 60 на 40 “ за заплати на чиновниците си

Средства ще се провиснал и за една нова черква в Пловдив, както и за два други манастира, добави още министър председателят Бойко Борисов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР