Правителството отпуска 3, 450 млн. лева за детско здравеопазване. Това

Правителството отпуска 3, 450 млн. лева за детско здравеопазване. Това ...

Кабинетът отпуска близо 3,5 млн. лева за детско здравеопазване.


Правителството отпуска 3, 450 млн. лева за детско здравеопазване. Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание, предаде репортер на Novini.bg

Поехме ангажимент към педиатричната клиника и бях възложил на министъра на здравеопазването да проучи колко кувьоза за цялата страна и колко апарата за дишане са нужни. Така, че в тази точка организираме и финансираме и педиатричната болница, и всички нуждаещи се болници - държавни и общински с необходимите кувьози и 15 апарата за дишане. Те поискаха 10, ние им даваме 15, за да може да се гарантира тази тема, допълни Борисов. 

От тези средства на държавните и общинските болници ще бъдат предоставени 500 000 лева за закупуване на 15 апарата за дихателна реанимация и 750 000 лева за осигуряване на 50 кувьоза. Отделно 1,7 млн. лева са средствата, с които ще бъде финансирана педиатричната болница "Проф. Иван Митев" по Програмата "Майчино и детско здравеопазване" по реда на Наредба № 3 за медицинските дейности извън обхвата на задължителното здравно осигуряване.

Ресурсът ще бъде използван за подобряване лечението на децата и увеличение възнагражденията на работещите. 

Източник: novini.bg