Правителството отпуска 3, 450 млн. лева за детско здравеопазване. Това

...
Правителството отпуска 3, 450 млн. лева за детско здравеопазване. Това
Коментари Харесай

Кабинетът отпуска близо 3,5 млн. лева за детско здравеопазване

Правителството отпуска 3, 450 млн. лв. за детско опазване на здравето. Това сподели министър председателят Бойко Борисов при започване на днешното държавно съвещание, съобщи кореспондент на Novini.bg

Поехме ангажимент към педиатричната клиника и бях упълномощил на министъра на опазването на здравето да изследва какъв брой кувьоза за цялата страна и какъв брой апарата за дишане са нужни. Така, че в тази точка организираме и финансираме и педиатричната болница, и всички нуждаещи се лечебни заведения - държавни и общински с нужните кувьози и 15 апарата за дишане. Те желаеха 10, ние им даваме 15, с цел да може да се подсигурява тази тематика, добави Борисов.

От тези средства на държавните и общинските лечебни заведения ще бъдат предоставени 500 000 лв. за закупуване на 15 апарата за дихателна реанимация и 750 000 лв. за обезпечаване на 50 кувьоза. Отделно 1,7 млн. лв. са средствата, с които ще бъде финансирана педиатричната болница "Проф. Иван Митев " по Програмата "Майчино и детско опазване на здравето " по реда на Наредба № 3 за медицинските действия отвън обсега на наложителното здравно обезпечаване.

Ресурсът ще бъде употребен за възстановяване лекуването на децата и нарастване възнагражденията на работещите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР