Правителството отказа предложението на лидера на опозиционната партия ГЕРБ Бойко

...
Правителството отказа предложението на лидера на опозиционната партия ГЕРБ Бойко
Коментари Харесай

Кабинетът Петков отказа предложението на Борисов за РС Македония

Правителството отхвърли предлагането на водача на опозиционната партия ГЕРБ Бойко Борисов. Идеята на опозиционната партия е първо Министерският съвет да утвърди формулата на френското председателство, която да стартира процеса по присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз, като решението по-късно да поеме към Народното събрание и да получи поддръжката на 59-те депутати от ГЕРБ-СДС.

Това се разбра от коментар на началника на кабинета и представител на държавното управление Лена Бориславова пред " Дневник ", представен и от БГНЕС.
 Борисов дава депутати на Петков, в случай че се осмели по френското предложение Обновена
Борисов дава депутати на Петков, в случай че се осмели по френското предложение

Свидетели сме на един нерешителен министър председател

По думите на, министър председателят Кирил Петков няма да отстъпи от обявяваната формула за решението за Македония. Тя е решението първо да мине през парламентарната комисия по външна политика в Народното събрание, по-късно през пленарната зала, където да получи необятна поддръжка и по-късно през Министерския съвет.

Подходът на Петков е противоречив, тъй като по Конституция външната политика на България се води от държавното управление, а не от Народното събрание . Но министър-председателят предприе политическия ход на противоположната последователност след честите обвинявания от " ИТН " за двойствена политика по разногласието за Северна Македония, като пробва по този начин да показва оптималната бистрота .

Критики за метода при решението за начало на европреговорите на прилежащата на България страна Петков получава и от президента Румен Радев.
 Радев предизвестява: Да не се афишира историческа победа с френското предложение
Радев предизвестява: Да не се афишира историческа победа с френското предложение

А Министерски съвет да не се крие зад Народното събрание

Говорителят на премиера Лена Бориславова посочи, че е значимо Борисов да подреди на неговите 59 депутати да отидат на работа за актуализацията на бюджета и за законите по проекта за възобновяване и резистентност ". Думите й са по във връзка проваления по-рано през днешния ден (22 юни) кворум в Народното събрание.

Според нея в дневния ред на Народното събрание за сряда са били планувани проектозакони, от чието приемане зависи таман приемане на средства по проекта за възобновяване и резистентност . Обсъждане на актуализацията на бюджета в този момент не беше планувано, само че пък ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, " Възраждане " и " ИТН " имат задоволително депутати (общо 125) и отсега нататък да провалят парламентарни съвещания, разяснява Бориславова пред изданието.
 Българските евродепутати не са виждали френското предложение за районен съд Македония
Българските евродепутати не са виждали френското предложение за районен съд Македония

Предложението за решение на македонския въпрос би трябвало да пристигна от България, счита Новаков

Припомняме, на 17 ноември 2020 година за присъединение към Европейски Съюз на районен съд Македония, само че не и на Албания. Причина за ветото са нерешените въпроси сред София и Скопие, опита Македония да открадне елементи от историята ни, непризнаването на българите като държавотворен народ, нападенията над български жители, монументи и.

Историците и учените от националния кръг за " Македония " настояха пред евродепутатите в Европейския парламент (ЕП) в Страсбург история. Другото искане на страната ни е българите да бъдат приети за държавотворен народ и душевен против нашите сънародници там, както и подмяната и.

Като жесток фалшификат дефинира ръководителят на Граждански либерален съюз в Република Северна Македония Петър Колев. До февруари 2021 година, с които добиват двойно поданство - българско и македонско. При преброяването през март 2022 година В Северна Македония. По думите на проф. Проф. Иван Илчев, е доста.

На 4 юни 2022 година бе. Това може да се каже, че е директна илюстрция на отношението към българите в районен съд Македония.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР