Правителството освободи председателя и членовете на Държавната комисия по стоковите

...
Правителството освободи председателя и членовете на Държавната комисия по стоковите
Коментари Харесай

Правителството смени състава на Държавната комисия по стоковите борси и тържища

Правителството освободи ръководителя и членовете на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите , оповестиха от Министерски съвет след днешното съвещание на кабинета " Борисов - 3 ".

Държавната комисия по стоковите тържища и борсите е държавен орган към Министерския съвет за контролиране и надзор върху основаването и активността на стоковите тържища , стоковите борси и пазарите на производителите , по ред и метод, избрани в Закона за стоковите тържища и борсите (ЗСБТ).

Комисията е юридическо лице на бюджетна прехрана със седалище София . Председателят на комисията е вторичен разпоредник с бюджет по бюджета на Министерството на стопанската система. В Комисията има ръководител и двама членове. Те се назначават и освобождават от Министерския съвет по предложение на министъра на стопанската система и имат мандат пет години.

Мандатът на ръководителя и на членовете на комисията, е изминал според Решение № 351 от 21 май 2015 година на Министерския съвет. Председателят и членовете на комисията резервират пълномощията си до установяване на нов състав на Комисията.

Членовете на новия състав на ДКСБТ, са: Владимир Иванов - ръководител, Калин Стануков - член, Кристиан Петков - член на комисията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР