Правителството осигури целеви средства, необходими за трайно възстановяване на пътя

...
Правителството осигури целеви средства, необходими за трайно възстановяване на пътя
Коментари Харесай

Цветанов: Изпълних ангажимент към Преображенски манастир, който лично поех през март

Правителството обезпечи целеви средства, нужни за трайно възобновяване на пътя към неповторимия Преображенски манастир край Велико Търново.

За това се похвали заместник-председателят на ГЕРБ и ръководител на ПГ на партията Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила в обществената мрежа Facebook. Ето какво още написа Цветанов:

"Правителството обезпечи целеви средства, нужни за трайно възобновяване на пътя към неповторимия Преображенски манастир край В. Търново. Това беше ангажимент, който персонално поех през март, когато в границите на предизборната акция посетих манастира и разговарях с игумена отец Георги. Тогава дадох обещание, че една от първите ми задания като депутат в 44-тото Народно заседание ще бъде да спомагам за отпущането на нужния финансов запас.

Преображенският манастир е едно от най-зареждащите места, които съм посещавал. Той е същински знак на българщината и неизменима част от образа на района, по тази причина съм благополучен, че оказваме нужната поддръжка и се веселя, че новината доста зарадва игумена отец Георги и е добра за всички, посещаващи светата обител. Манастирът е освен обичано място за миряни от покрайнините, само че и атрактивна дестинация за български и непознати туристи. Осеяната с дупки 2,5-километрова права към манастира е единствената пътна връзка, а трасето не е ремонтирано от десетилетия.

Изключително благополучен съм също от обстоятелството, че съумях да спазя и различен ангажимент, който поех пред жителите на Община В. Търново – да бъде финансиран ремонт на моста над р. Янтра при село Шемшево. Част от него рухна след изобилните снеговалежи в края на февруари и затвори пътя сред остарялата столица и четири села. Благодаря на кмета Даниел Панов и екипа му, по тази причина че доста бързо изготвиха план за възобновяване. Добрата вест е, че нужните средства към този момент са обезпечени, откакто на последното си съвещание Министерският съвет утвърди финансиране и за това мостово оборудване ", приключва Цветанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР